top of page
Foto van schrijverSalon Snooz

Stap 2. Peelen

Gebruik jij een exfoliant? Un watte? Hoor ik je denken....Een exfoliant wordt ook wel peeling of in de volksmond scrub genoemd. Als je dit product in welke vorm dan ook niet op je wastafel hebt staan dan loop je met een hoop dode rakkers rond.

Korte uitleg van de celdeling: Je huid is zich continu aan het vernieuwen, de gezonde levende cellen verplaatsen zich naar de oppervlakte, eenmaal daar aangekomen zit er geen leven meer in. Deze dode huidcellen vormen een laagje op je huid, je huid ziet er dof en vaal uit. Je kan sneller last hebben van puistjes en mee-eters omdat dode huidcellen zich ophopen in de poriën en talg niet goed kan wegvloeien. Werkstoffen worden ook slechter opgenomen. Goede exfolianten maken je huid frisser, gladder, stralender en egaler. Je ziet echt verschil! Nu je dit weet, wil je natuurlijk zo snel mogelijk afscheid nemen van die rotzooi.

Wat is nou het verschil tussen een scrub en een peeling?


Een scrub is een exfoliant met korreltjes. Deze vaak scherpe korreltjes schuren/slijpen de dode huidcellen van je huid. De korreltjes zijn vaak gemaakt van rijst, puimsteen, pitjes of andere licht schurende ingrediënten. Een goede scrub heeft afgeronde korreltjes die niet 'krassen' op de huid. Persoonlijk vind ik een scrub met scherpe korreltjes te heftig voor de gezichtshuid. Ze kunnen je huid beschadigen en de natuurlijke barrière van je huid verstoren.


Een peeling is een exfoliant met fruitzuren of enzymen of een combinatie van beide. Eiwit-afbrekende enzymen van groente of fruit weken het çement tussen de dode huidcellen los. Dit kan een lichte tinteling geven, een teken dat de enzymen hun werk doen. Een peeling met fruitzuren lost ook de kit substantie tussen de dode huidlagen op waardoor ze los komen te liggen. Fruitzuren in peelings kunnen nogal heftig hun werk doen, daarom is voorzichtigheid geboden. Fruitzuren zijn onder te verdelen in AHA- en BHA-zuren. Wil je fruitzuurpeeling opnemen in je huidverzorgingsritueel laat je dan goed adviseren. Bij de schoonheidsspecialiste kun je terecht voor een professionele fruitzuurbehandeling. Zij werken met hogere percentages voor het beste resultaat. Ik zal hier in een aparte blog meer over vertellen.


Afhankelijk van je huidconditie gebruik je een peeling gemiddeld 2 tot 3 per week. Maak je huid en je vingertoppen een beetje vochtig, breng ter grote van een euro muntstuk het product met je vingertoppen aan op je gezicht. Verdeel en masseer met niet te veel druk de peeling met draaiende bewegingen op de huid. na 2 tot 5 minuten spoel je de peeling af of verwijder je het met een vochtig gastendoekje of washand.


Ik ben helemaal fan van de volgende peelings:

Kalahari Enzym Face Buff


Op basis van groente en fruit. De natuurlijke, verfijnde Jojoba olie kraaltjes samen met de pompoen, papaja en ananas enzymen hebben een dubbele werking. Dode en doffe huidcellen worden verwijdert, de poriën ontstopt en de huid wordt tevens verzorgd,

waardoor de huid stralend en glad achterblijft.


50 ml €32,00



SPA Detox Black scrub/peeling


Bevat 20% geactiveerd houtskool en een enzymatisch complex. De scrub heeft superfijne korreltjes die niet voelbaar zijn. Het geactiveerde houtskool werkt sterk ontgiftend en zuiverend, waardoor de huid een zichtbare oppepper krijgt.

Zeer geschikt voor: (zeer) gevoelige huid, dunne huidtypen, roodheid, puistjes.


50 ml. €19,90



AHA home Micro Peel


Deze fruitzuurpeeling voor thuis is gebaseerd op AHA-zuren in combinatie met andere effectieve ingrediënten.

De huid wordt stralender, pigmentvlekjes en rimpeltjes worden verminderd, vocht wordt beter vastgehouden. Een ware glow voor je huid.

Alleen icm Kalahari huidverzorgings producten.


Prijs op aanvraag


Heb je nog vragen, advies nodig of wil je iets bestellen? Mail of app me.

06-33762855


Bronnen: Het Huidboek, Skin en Kalahari en Salonnepro

66 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page