top of page

Wat is een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een behandeling waarin met verschillende peelings gewerkt kan worden om beschadigde dode huidcellen te verwijderen. De peeling lost de ''kit'' substantie tussen de dode huidcellen op waardoor deze los komen te liggen. Als de dode huidcellen verwijderd worden dan komt er een nieuwe huidlaag tevoorschijn, deze huidlaag is gladder, egaler van teint en voller.

Een fruitzuurpeeling noem je ook wel een chemische peeling. Ondanks het woord chemisch zijn de peelings die wij gebruiken van natuurlijke afkomst.

Een fruitzuur peeling werkt in de bovenste huidlagen.

Verschillende soorten peelings

Er zijn verschillende soorten peelings ieder met een eigen werking.

Glycolzuur peeling

Glycolzuur heeft een sterke keratolytische werking en stimuleert tevens de vorming van nieuwe huidcellen.

Het resultaat is een frissere en meer egale teint. Fijne (droogte)lijntjes en huidverkleuringen worden door een glycolzuurpeeling minder zichtbaar. 

Kan worden ingezet bij een huid met: hyperpigmentatie, oppervlakkige acne littekens, anti-aging.

Lactic acid peeling

Lactic acid is een Melkzuur gewonnen uit mais en rietsuiker. Lactic acidpeeling heeft ook een sterk vochtbindend effect.

Vocht wordt beter vastgehouden in de huidcellen en verhoogd het vochtpeill van de huid. Het maakt de huid gladder, meer egaal een geeft de huid een mooie GLOW!

Kan worden ingezet bij een huid met: vocht tekort (vochtarme huid), lichte pigmentatie, anti-aging, doffe, vale huid.

 

Salicylzuur peeling

De salicylzuur peeling wordt gewonnen uit de bast van de wilgenboom. Salicylzuur heeft ontstekingsremmende en vet-oplossende eigenschappen. Het heeft ook het vermogen om in de poriën talg op te lossen, de opgehoopte dode huidcellen te verwijderen en de poriën te reinigen. 

Kan worden ingezet bij een huid met: puistjes, mee-eters, verstopte poriën, vette/ combinatie huid. 

KALAHARI D-Age 5 peeling

D-Age 5 is een medium sterke peeling en bevat een combinatie van AHA- en BHA-ingrediënten: glycolzuur 17%, melkzuur 10%, amandelzuur 2%, tri natriumcitraat 1%, salicylzuur 2%.  Deze peeling exfolieert effectief de huid en stimuleert cel mitose (huidvernieuwing).

De huidtextuur wordt verfijnd en fijne lijntjes, rimpels, kleine littekens en acné worden verminderd.

De huid wordt gladder en stralender!

Geschikt voor alle huidtypen (pigmentatie, acne), en met name de huid met fijne lijntjes en rimpels. Behalve de zeer gevoelige huid.

schoonheidssalon-denbosch.png
schoonheidssalon_denbosch.jpg

Wat gebeurt er na de peeling?   

Na de behandeling kan de huid wat droog en trekkerig aanvoelen. Hiervoor raden wij een Oil Elixir aan. Tijdens deze fase worden de dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe frisse huid zichtbaar. Een volle crème houdt de huid soepel en gaat droogheid tegen.

 

Om een intensief resultaat te behalen is het aan te raden om meerdere behandelingen in kuurverband toe te passen.

Het resultaat van de peeling zal zich elke behandeling gaan opbouwen waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt heel erg af van de huid, maar ook van het gewenste resultaat. Meestal is een kuur opgebouwd uit 6 behandelingen met een tussenpozen van 2 tot 4 weken tussen elke behandeling. 

Belangrijk om te weten 

Na een fruitzuurpeeling is het erg belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de schadelijke UV stralen. Deze behandeling mag ook niet in de zomermaanden uitgevoerd worden. In de overige maanden moet er tijdens een kuur dagelijks gesmeerd worden met een product met een minimale SPF 30.

Vooral in een kuur is het belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken om het optimale resultaat te behalen uit de kuur. Producten advies is altijd persoonlijk en afgestemd op de huid.

Een peeling mag niet gebruikt worden bij: Actieve Rosacea, diabetes, lupus, virale infectie (koortslip), abnormale littekenvorming, zwangerschap of borstvoeding, open wondjes, schrale huid, donkere huid.

Prijzen

Peel to Glow 

 

Peel to Glow de Luxe

€69

€79

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page