top of page
  • Foto van schrijverSalon Snooz

Stap 1. Reinigen

Bijgewerkt op: 16 jan. 2021

Cleanser

Ook wel gezichtsreiniger genoemd is een must ,wat voor huidtype je ook hebt.

In de loop van de dag en ook in de nacht stapelen talg en dode huidcellen op. Ook luchtvervuiling laat sporen achter op je huid. De make-up die je heel de dag op je giegel draagt verwijder je voor je naar bed gaat. Als je al deze viezigheden laat zitten dan gaat je huid er dof en onregelmatig uitzien en heb je meer kans om puistjes, onzuiverheden en rimpels te krijgen.

Niet iedere cleanser is geschikt voor je huid.

Heb je een droge, vochtarme huid kies dan voor een reiningsmilk. Deze is zacht voor de huid en droogt niet uit, Kalahari en Salonnepro hebben een milk ontwikkeld die ook de huid verzorgd tijdens het reinigen.

Is je huid meer vet dan droog? Kies dan voor een reinigingsgel, deze ontvet licht de huid om verstopte poriën te voorkomen. Maar gebruik wel een mild product, als je je vette huid te agressief reinigt dan gaat die juist meer talg aanmaken.

Zorg ervoor dat je een product koopt die niet of minimaal schuimt.

Veel producten die je bij de drogist kunt kopen, bevatten agressieve bestanddelen zoals gedenatureerde alcohol, parfum of de industriële zeep sodium lauryl sulphate SLS, die de barrièrefunctie van je huid aantast. Als je deze producten op lange termijn gebruikt ,gaat je huid droog en trekkerig aanvoelen. Je huid krijgt rode vlekjes, puistjes en schilfertjes. De huid is dan duidelijk uit balans.

Gebruik 's-avonds: Maak je huid eerst een beetje vochtig met lauw water, masseer met je vingertoppen de cleanser op je gezicht. Pak een schoon washandje of gastendoek, maak deze nat met warm water en verwijder de cleanser. Gebruik je veel make-up herhaal dit dan nog een keer, je zult zien dat er nog vuil van je gezicht af komt.

'S ochtends reinig je je huid nog een keer. Wist je dat als je slaapt je huid aan het herstellen is? Afvalstoffen worden afgevoerd en deze wil je niet heel de dag bij je dragen.

Is je huid heel gevoelig of extreem droog dan kun je je huid 's-morgens beter reinigen met rooibosthee. Kalahari verkoopt biologische rooibosthee die je ook kunt gebruiken voor je huid. Rooibos is een sterke anti-oxidant en werkt sterk kalmerend.


Toner

Na de cleanser gebruik je een toner ook wel lotion genoemd. Veel mensen vergeten dit of vinden het niet belangrijk om te gebruiken. Jammer want dit product is een echte mooimaker en mag eigenlijk niet ontbreken in je dagelijkse reinigingsritueel. Een toner bevat ingrediënten die je huid kalmeren en hydrateren. Het bevat anti-oxidanten en ontstekingsremmende stoffen. Het verwijderd ook de laatste restjes cleanser waardoor je huid super schoon wordt. Maar let wel op welke toner je gebruikt. Er zijn nog steeds veel ouderwetse lotions in de handel die je huid meer kwaad dan goed doen. Ze bevatten alcohol die de huid uitdroogt en huidveroudering versnelt. Gebruik ook geen toners die lekker ruiken, deze bevatten veel parfum waar je weer allergisch op kunt reageren.

Gebruik een toner na de cleanser, sprenkel op een wattenschijfje en dep ermee over je gezicht.


Reinigingsproducten die wij adviseren:


Kalahari Gentle Cleansing Milk


Een super zachte reinigingsmelk geschikt voor zelfs de meest gevoelige huid. Verrijkt met Jojoba olie en kalmerende Rooibos thee extract. Verwijdert alle make-up en onzuiverheden terwijl het de natuurlijke, beschermende lipide balans van de huid herstelt. Zorgt voor een gehydrateerde huid.


160 ml €29,95


Kalahari Facial Cleanser


Zeep- en parfumvrije reiniger op gelbasis die onzuiverheden verwijdert en de huid verfrist en schoon achterlaat. Bevat kalmerende Rooibos thee extract. Voor iedere huidconditie



160 ml €28,00


Kalahari Toning Lotion


Een antioxidant-rijke verstevigende tonifiërende lotion, met allantoïne en Kalahari Watermeloen Zaad Extract. Zorgt voor een gebalanceerde, verjongde en gehydrateerde huid.



160 ml €28,30




SPA Salonnepro Resurfacing Cleanser


Deze zijdezachte cleanser bevat organische actieve werkstoffen zoals granaatappel en amandelolie.

De Cleanser voor de droge huid is een volle reinigingscrème.



200 ml €22,90



SPA Salonnepro Gentle Face Wash


Zeer zachte wasgel met Aloe Vera op basis van plantaardige werkstoffen.

De wasgel is sulfaatvrij en bevat geen parfum. De milde formule is licht schuimend en reinigt de huid zonder deze uit te drogen of te irriteren.


200 ml €22,90


SPA Salonnepro Hyaluronic Toner


De Hyaluronic Toner bevat laag-moleculair hyaluronzuur dat makkelijk opgenomen wordt door de huid. De huid wordt merkbaar gladder, zachter en meer gehydrateerd. Geschikt voor ieder huidtype.



200 ml €19,90



Deze reiningsproducten zijn de meest gangbare voor de meeste huidcondities.

Heb je een probleemhuid met veel mee-eters, verstopte poriën en/of ontstekingen of roodheid, dan kunnen we andere reinigingsproducten adviseren. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor deze huidconditie. Heb je daar vragen over neem dan contact met me op.


Deze fijne producten mogen ook niet ontbreken in je reinigingsritueel!


Ik ben helemaal fan van deze mooi blijvende zachte microvezel gastendoeken. De speciaal gesplitste microvezel is pluizig zacht, onderhoudsvriendelijk en geschikt voor gevoelige huid. Bovendien drogen Neweco® microvezel gastendoekjes super snel waardoor bacteriegroei geen kans krijgt, wel zo hygiënisch! 30x50 €2,75 per stuk



Facial Silicone Exfoliater


De Facial Silicone Exfoliator is een zeer effectief hulpmiddel bij het reinigen van de huid en vergroot de voordelen van de Facial Wash Mediums en Enzym Face Buff. Je geeft jezelf een heerlijke massage.


€7,95


Koh San Rooibos Thee


De biologische rooibosthee van Kalahari heeft een hoge concentratie van antioxidanten en mineralen en een kalmerende en verzachtende werking op de huid.

Deze thee is heerlijk om te drinken, maar je kunt er ook een lotion van maken. Water koken, thee laten trekken, af laten koelen en je kunt het een week gebruiken in je huidverzorgingsroutine. Heb je teveel thee, vries hem in. Gebruik daarvoor bakjes om ijsklontjes te maken. Zo heb je iedere week verse eigen gemaakte lotion!

€7,95



Ik hoop dat je nu stuk wijzer bent geworden op het gebied van reinigen, heb je hier nog vragen over of wil je een product bestellen, laat het me weten via e-mail, app of voicemail.

Gratis bezorgkosten boven 75 euro, zit je onder dit bedrag dan betaal je maar €1,50 bezorgkosten.

06-33762855


Veel succes!

85 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page