top of page
  • Foto van schrijverSalon Snooz

Wat is hyaluronzuur?


Dat hyaluronzuur essentieel is voor een vochtarme huid, is bij de meeste mensen wel bekend. Maar wat zijn nu de belangrijke vragen bij het gebruik van producten met hyaluronzuur? En waarom is het gebruik ervan zo heilzaam in en na de zomermaanden? Weetjes over hyaluronzuur Hyaluronzuur komt van nature voor in het lichaam, en is een zeer effectieve vochtbinder: het houdt tot 1000 keer het eigen gewicht in vocht vast. Het “trekt” als het ware vocht uit de omgeving (lucht) richting de huidcellen, en laat de huidcellen dit extra vocht opslaan. De huidcellen worden voller en ronder, waardoor de huid er gehydrateerd en “vol” uit ziet. In cosmetica gebruiken we doorgaans de zouten van hyaluronzuur, daarom staat er Sodium Hyaluronate op de INCI lijst (sodium = zout). Er zijn verschillende moleculaire gewichten hyaluronzuur die in cosmetica gebruikt worden. Hoe hoger het moleculaire gewicht, des te minder diep het doordringt in de huid. Hoog- en medium gewicht herstelt het vochtpeil in de epidermis (de buitenste huidlaag), terwijl het laag-moleculair gewicht het vochtpeil in de dermis herstelt. Vaak wordt er gekozen voor één soort hyaluronzuur, maar je kunt ook twee verschillende gewichten combineren in één product. Op deze manier wordt optimale hydratatie in beide huidlagen bereikt. Het afstemmen van de juiste ratio en juiste percentages hyaluronzuur in een product zijn erg belangrijk en vereist kennis van zaken. Het is namelijk mogelijk om hyaluronzuur te “overdoseren”. Wanneer het product te veel hyaluronzuur of verkeerde ratio’s van verschillende moleculaire gewichten bevat, kan hyaluronzuur juist vocht gaan onttrekken aan het lichaam. De huid wordt dan rood, geïrriteerd en raakt uit balans. Breng een hyaluronzuur serum aan op een vochtige huid en breng daaroverheen een crème aan, het liefst zonder siliconen (zodat de huid door de crème heen kan blijven ademen en vocht kan blijven aantrekken uit de lucht). Hyaluronzuur in en na de zomer De zomermaanden zijn een aanslag op de huid, waarbij zon, zee, water en airco slechts een aantal voorbeelden zijn die de huid uitdrogen. Wanneer de huid te veel uitdroogt, ontstaan er droogtelijntjes. De huid verliest te veel vocht en wordt vochtarm. Vaak raakt ook de lipide-balans ontregelt, waarbij de huid juist vetter wordt of juist (veel) droger. Studies hebben aangetoond dat een vochtarme, droge huid sneller verouderd. Het gebruik van hydraterende, afgestemde producten is daarom een must.   Hyaluronzuur maakt de huid niet overgevoelig voor zonlicht en UV stralen, je kunt een product met hyaluronzuur dus zowel ‘s nachts als overdag gebruiken.


Onze producten met hyaluronzuurSPA Hyaluronic Acid Serum – Sterke booster voor de dermisSPA Intense Hydra Serum – voor dagelijks gebruik

Licht serum op basis van Aloe Vera en frisse fruitextracten. Bevat een “gouden ratio” van laag-moleculair hyaluronzuur en medium-moleculair hyaluronzuur voor optimale hydratatie in beide huidlagen (epidermis en dermis). De percentages zijn aangepast voor dagelijks gebruik voor een langdurige periode zonder irritatie.  

50 ml. €37,90


SPA Aqua Recover HYA+ serum

Dit serum bevat medium- tot hoog moleculair hyaluronzuur in een perfecte dosering om mee te starten. Dit serum is ontwikkelt voor vochtarme huidtypen vanaf 20+, om het vochtpeil in de huidcellen in balans te brengen. Wanneer de huid een hoger vochtpeil nodig heeft, raden wij het Intense Hydra Serum of het Hyaluronic Acid Serum aan.

50 ml. €24,90Kalahari Revitalising Booster gel

Een Peptide en Hyaluronzuur rijke gel met botanische extracten van Kigelia Africana en Kalahari Meloenolie, die effectief bijdragen aan de collageen synthese en fibroblasten versterken. De phyto effectieve gel zal de huid vol en stevig doen aanvoelen en ultra-hydrateren.

35 ml. €38,50SPA Hyaluronic Toner

De Hyaluronic Toner bevat laag-moleculair hyaluronzuur dat makkelijk opgenomen wordt door de huid. Gebruik dagelijks na de reiniging om de huid te herstellen en de laatste restjes vuil te verwijderen. De huid wordt merkbaar gladder, zachter en meer gehydrateerd.

200 ml. €19,90Nu begrijp je waarom hyaluronzuur belangrijk is voor een mooie gehydrateerde huid. :)Bron Salonnepro Amsterdam


83 weergaven

Comentarios


bottom of page